NYHETER

FITNESSGALANS BLOGG

Proteinpulver för att ta ditt muskelbyggande till ny nivå

Brinner du för styrketräning? Testa då proteinpulver för att ta din styrketräning till nästa nivå.
Protein är bland de viktigaste byggstenarna för att bygga mycket muskler och i samband med din träning är det därför viktigt att du får i dig mycket protein.

När du tränar mycket så ökar även omsättningen protein i kroppen, därför kan proteinpulver vara ett bra och effektivt kosttillskott, speciellt om du har svårt att få i dig tillräckligt med protein under dagen.

Men hur hittar jag det bästa proteinpulvret?
Det absolut vanligaste proteinpulver du kan hitta på marknaden är kasein protein och vassle protein. Vassleprotein bryts ner snabbt av kroppen och passar bra i kombination med träning när din kropp behöver snabb påfyllnad av protein. Medans ett kasein protein har en långsammare upptagningsförmåga vilket gör att den här typen av protein passar bra som både mellanmål eller precis innan du ska gå och lägga dig.
Något som är bra att veta är att vanliga proteinpulver innehåller laktos, vilket du måste ha i åtanke ifall du är laktosintolerant. Men tack och lov finns det laktosfria proteinpulver som äggprotein och biffprotein.
Utvecklingen går även framåt när det kommer till veganskt proteinpulver, denna klass proteinpulver kommer i flera olika typer som soja, ris, hampa, havre m.m.

Tänk på att proteinpulver är ett kosttillskott vilket innebär att det ska fungera som ett komplement till din vanliga nyttiga kost. Det är inte rekommenderat att bara dricka proteinpulver som enda kostkälla.

Är du osäker på allergier eller kombinationen av proteinpulver med andra kosttillskott så bör du alltid rådfråga en läkare innan användning.

Vitamin K: Vad är vitamin K, vilka är hälsofördelarna och hur mycket behöver du?

Vitamin K är en fettlöslig vitamin som spelar en viktig roll för blodet och benhälsa. Den har många hälsofördelar, men rätt dosering och doseringstid kan vara förvirrande.

Vitamin K2 och K3 är vitaminer och kosttillskott hjälper dig att undvika potentiella problem, som osteoporos och kärlsjukdomar

Med rätt information är det mycket lättare att förstå vitamin K och vad man kan göra för att bibehålla god hälsa. Det är också lättare att göra hälsosammare matval för att se till att du får i dig tillräckligt med detta viktiga näringsämne. Läs mer om fördelarna med detta vitamintillskott, hur mycket du behöver varje dag och vilka livsmedel som är rika på vitamin K2 eller K3!

Inledning: Syftet med vitamin K och dess betydelse för människors hälsa

Vitamin K är ett viktigt mikronäringsämne för människors hälsa. Det finns i gröna bladgrönsaker, sojaolja och fet fisk. Vitamin K syntetiseras av bakterier i tarmen.

Det bidrar till produktionen av fyra blodkoagulationsfaktorer: protrombin, faktor VII, faktor IX och proteiner C och S. Dessa faktorer är nödvändiga för att koagulation ska inträffa när en person blöder eller opereras. Vitamin K hjälper också till att upprätthålla benmineralisering genom att öka bindningen av osteokalcin till kalcium vid benytor som hämmar kalciumabsorption från mat.

Viktigast av allt hjälper det till att upprätthålla ett friskt kärlsystem eftersom det hjälper till att förhindra förkalkning i blodkärlen vilket kan leda till kardiovaskulära problem som högt blodtryck, åderförkalkning och hjärtinfarkt.

Vad är vitamin K? Vilka typer av vitamin K finns det?

Vitamin K är en grupp med flera olika vitaminer. De två vanligaste typerna av vitamin K är vitamin K-1 och vitamin K-2, som endast skiljer sig åt i sina matkällor.

Vitamin K-1: Detta vitamin finns främst i bladgrönsaker och grönsaker och syntetiseras också av kroppen från växtkarotenoider, såsom betakaroten, alfa-karoten och lykopen.

Vitamin K-2: Detta vitamin syntetiseras av bakterierna i tarmen från andra former av vitamin K, såsom vitamin K-1 eller menakinoner (vitaminer som produceras av tarmbakterier). Det finns inte naturligt i matkällor med få undantag.

Hur ser du till att du får i dig tillräckligt med Vitamin K?

Det rekommenderade intaget av vitamin K är cirka 90 mikrogram per dag för vuxna, inklusive gravida. För att få den mängd vitamin K som krävs i din kost måste du ha tillräckligt med källor rika på vitamin K.

Naturliga livsmedelskällor för vitamin K är mörkgröna grönsaker, bladgröna, mörkgröna bladgrönsaker, broccoli, kålblad och blomkålsblad. Förutom dessa naturliga livsmedelskällor finns det också kosttillskott som innehåller vitamin K.

Boosta Din Prestation På Gymmet Med Dessa 3 Tips

Att träna är monotont, utmattande och det kan ofta verka omöjligt att ha tillräckligt med tid över för att få in sina träningspass. Det är extremt viktigt att träningen blir så effektiv som möjligt när man jobbar heltidsjobb då varje timme räknas.

Nedan följer de 3 viktigaste knepen du bör tänka på för att få en så effektiv träning som möjligt.

1. Tillräckligt med sömn

Det finns många anledningar till varför sömn är viktig i ditt liv och i din träningsrutin. Alltför ofta tror människor att de kan kompensera för förlorad sömn genom att bara ta en tupplur på eftermiddagen. Men enligt experter är detta inte sant. Om du vill se till att få bästa möjliga nattsömn rekommenderar vi att du följer dessa steg:

  • Försök att gå och lägga dig och vakna vid samma tid varje dag. Håll denna rutin så mycket som möjligt.
  • Undvik att titta på TV eller använda elektroniska apparater i sängen eftersom de kan öka dina stressnivåer och leda till sämre kvalité.
  • Ät inte socker före sänggåendet eftersom detta i slutändan kommer att leda till en ökning av blodsockernivån som stöder en dålig nattsömn och leder ofta till mardrömmar.

2. Ät tillräckligt med kalorier

Få nog med kalorier: För många av oss handlar det om att få i sig tillräckligt med kalorier och se till att vi får dem från rätt källor.

Varför kalorier spelar roll: Att äta för få kalorier kan göra dig trött och göra det svårt för din kropp att återhämta sig efter träning. Det kan också leda till muskelförlust och störa din förmåga att behålla en hälsosam vikt.

Vilken mat är bäst? Det finns många olika livsmedel som ger en riklig mängd kalorier för optimal gymprestanda, till exempel ägg, jordnötssmör, bönor, avokado, quinoa, linser och havregryn.

Proteinets betydelse: Protein behövs för muskeltillväxt och reparation, vilket betyder att det är viktigt innan ett intensivt träningspass eller till och med bara för att bibehålla muskelmassan i allmänhet.

3. Överträna inte

I allmänhet är det ingen bra idé att gå till gymmet för ofta. Överträning kan leda till utbrändhet, ömhet och andra obehagliga biverkningar.

Men det finns ett sätt att optimera dina träningspass. Om du är tidsbegränsad eller inte vill överträna, prova att använda en högintensiv träningsrutin som bara varar i 30 minuter.

Träffa Anton Antipov På Fitnessgalan i Stockholm

Har du någon gång funderat på hur eliten i Men’s Physique tränar och äter för att få så bra resultat som möjligt? Då vill du besöka Fitnessgalan Sports Weekend.

Fitnessgalan Sports Weekend får besök av många meriterade, namnkunniga toppatleter under vårens stora mässa i Stockholm. Eliten inom fitness flyger från världens alla hörn för att prata seriös träning med Fitnessgalans besökare.

Vi har redan presenterat en uppsjö namn som kommer finnas på plats. Alla Fitnessgalan-besökare har chansen att träffa vältränade inspiratörer som Steve Cook, Michelle Lewin, Ako Rahim, Alexandra Bring, Ashley Kaltwasser (som har vunnit Bikini Fitness på Olympia hela tre gånger) – men det slutar inte där.

Ännu en stark personlighet som vi ser fram emot att träffa i Friends Arena i maj är fantastiska Anton Antipov. Anton Antipov flyttade från Belarus till USA och upptäckte bodybuilding-kulturen. Trots en mindre atletisk bakgrund – där han testade allt från simning, sambo (rysk kampsport) till friidrott och gymnastik utan framgång – skulpterade han en symmetrisk fysik av konkurrenskraftig kaliber.

Det började som en modellkarriär och slutade med en ny vision i NPC under namnet Men’s Physique. Anton Antipov hittade hem i den mer kommersiellt tilldragande fitnessgrenen och här gick han snabbt från ambitiös nybörjare till tvättäkta Men’s Physique-proffs. Resten är, som man brukar säga, historia.

Anton Antipov har ett färgstarkt förflutet med en framgångssaga som inte lämnar någon oberörd. Hans fysik är atletisk, funktionell och inspirerande. Men framför allt är det Antons förmåga att motivera, att inspirera och utbilda som gör honom till ett intressant ämne för Fitnessgalan Sports Weekend. Om du vill veta hur han håller sig motiverad och tränar och äter, då vill du besöka mässan i vår. Köp dina biljetter här.

Nyhet: Nordic Friends Open På Fitnessgalan Sports Weekend

Nacka Dojo och Budo & Fitness i samarbete med FITNESSGALAN är stolta att presentera Nordic Friends Open i Friends Arena den 7 maj. Våra samarbetspartners Budo & Fitness och FITNESSGALAN har gett oss den unika möjligheten att arrangera vår tävling på en av aktivitetsytorna på Friends Arena.

Nordic Friends Open är en tävling i brasiliansk jiu-jitsu som är en av världens snabbast växande kampsporter. De tävlande fightas om positioner för poäng och matchen avgörs med armlås, strypningar och benlås. En mycket intensiv och underhållande tävlingssport där publiken kommer att bjudas på action med stjärnor från hela världen.

Nacka Dojo är en av landets största och mest framgångsrika kampsportsklubbar och har över 15 års erfarenhet av att arrangera tävlingar. Nu flyttar vårt proffsiga arrangemang in i den otroliga Friends Arena och det blir en inramning utöver det vanliga. Vi välkomnar fighters och publik till Friends Arena den 7 maj!

Anmälan till tävlingen görs via tävlingsplattformen www.smoothcomp.com

Biljetter till Fitnessgalan ger dig entré till tävlingen. Köp biljetter på https://fitnessgalan.com/biljetter/

Nacka Dojo – Since 1982 Budo & Fitness
Fitnessgalan.com

Bikini Fitness-Olympia Besöker Stockholm & Friends Arena

Den trefaldiga Olympia-mästarinnan i Bikini Fitness Ashley Kaltwasser har inspirerat en generation. En generation av tränande som bryr sig om resultat, som domderar budskap via sociala medier, och håller hälsan lika högt som prestationsförmågan. Nu kommer hon till Stockholm och Fitnessgalan Sports Weekend.

Fitness är personlig utveckling och inga förkroppsligar detta tydligare än mästarna i grenar som Men’s Physique, Classic Bodybuilding och Bikini Fitness. Inspiratörerna fyller en viktig funktion i en snabbt växande träningsindustri som mår bra.

Som många andra celebriteter besöker Ashley Kaltwasser sportmässan i Friends Arena för att möta fans från Europas alla hörn. Om du vill ha tips på hur man tränar och äter rätt, hur man håller motivationen på topp, eller hur du ska tänka för att lyckas med dina egna mål, då har du ännu en anledning att besöka mässan.

Ashley Kaltwasser på omslaget av amerikanska Iron Man Magazine.

Med årets mässa blir Fitnessgalan bredare och djupare samtidigt. Fitness är en fortsatt stor del av den Stockholmbaserade mässan, som nu flyttar från Globen till massiva Friends Arena, men lika stort är sportsegmentet. Människor som har lyckats, vars tips och råd genomsyrar sporter i olika kategorier, är på plats för att ge något tillbaka till den sportintresserade massan.

Ashley Kaltwasser är en stjärna inom Bikini Fitness. Men hon är inte ensam bland fitnessprofilerna på Fitnessgalan Sports Weekend. Physique-glänsarna Steve Cook och Parker ”Physique” Egerton är bara några exempel på alla som ska dit. Om du vill se det senaste inom aktiv livsstil, samt den kultur som omsluter sport och fitness idag, då är du välkommen hit.

Vill du gå på Fitnessgalan Sports Weekend? Boka dina biljetter HÄR.