You are currently viewing Träning utomhus i Lomma

Träning utomhus i Lomma

Att träna i ett trevligt, varmt och luftkonditionerat gym leder inte alltid till den bästa träningsupplevelsen. Yttre förhållanden kan lätt förändra hela atmosfären och vårt humör. Att konstant befinna sig inomhus när vi tränar leder inte alltid till ett bra humör och motivationen kan ofta dippa.

Även om träning på gymmet kan vara tillräckligt för dina behov, är det inte utan sina nackdelar. Utomhusträning främjar bättre cirkulation och blodflöde till hjärnan samtidigt som det ger en naturlig källa till D-vitamin som gynnar ben- och muskelstyrka. Att träning utomhus skulle främja både kropp och själ är nog inget som egentligen är så konstigt när man väl tänker efter. Även om ett träningspass kanske inte är lugnande i sig så leder det ofta till en mycket bättre känsla i kroppen efteråt.

Varför är funktionell träning bra?

Det positiva med funktionell träning är att det är en träningsform som alla kan dra nytta utav. Hög intensitet för att öka din hälsa och kondition i kombination med styrketräning för att öka styrkan. Det är enkelt att justera svårighetsgraden genom att antingen öka vikterna eller öka intensiteten. Däremot är det enormt viktigt att man är noga med formen för att undvika skador som lätt kan förekomma när man kombinerar intensitet med tyngre vikter.

Kort och gott kan man säga att fördelarna är följande:

  • Förbättrar din hållning
  • Ökar din rörlighet samt smidighet
  • Ökar din kondition och utthållighet
  • Ökar din styrka i alla muskelgrupper då du tränar hela kroppen

Träning i Lomma

Skulle det vara så att du bor eller har vägarna förbi kommunen Lomma så vill vi tipsa om Lomma Bootcamp som är en fantastisk träningsupplevelse för personer i alla åldrar. Det finns allt ifrån funktionell träning till mamma- och familjefys.

Det finns ingenting härligare än att svettas tillsammans med likasinnade i en härlig atmosfär där man kan känna sig trygg men också pushad till att göra sitt allra bästa.
Skulle det vara så att ni är ett gäng vänner så har dem även möjlighet att specialanpassa träningspass för endast er grupp.

Slutord

Hoppas denna artikel varit givande angående funktionell träning utomhus och dess fördelar. Om ni är intresserade utav träning lomma så glöm inte att spana in Lomma Bootcamp!

Leave a Reply