You are currently viewing Motverka Smärta med Spikmatta

Motverka Smärta med Spikmatta

Att sitta under långa perioder orsakar inte bara nack- och ryggsmärtor, utan försämrar också hela kroppens naturliga hållning.

Din nacke, axlar och rygg kommer inte att vara det enda som påverkas av att sitta när du åldras. Din syn kan försämras liksom din balans och förmåga att kontrollera din kropps rörelser.

Spikmattan hjälper dig att lindra spänningar i rygg och nacke med sina massageliknande egenskaper och sina tryckpunkter som stimulerar dina nerver och föryngrar dem. Det kan också hjälpa mot ansträngda ögon och huvudvärk, bibehålla balans och till och med förbättra cirkulationen.

Vad är en spikmatta?

Spikmattan är en typ av friskvårdsprodukter som lindrar smärta och andra symtom genom att stimulera nerverna. De är gjorda av ett tunt plastark med en serie upphöjda prickar eller knölar. Denna stimulering sägs stimulera kroppens naturliga läkningssvar och öka blodflödet, minska svullnad och frigöra endorfiner för att hjälpa till att reglera smärta.

Spikmattan  är designad för att efterlikna känslan av att bli masserad av en terapeut, men utan att de faktiskt behöver röra dig. Mattan stimulerar blodkropparna och hjälper till att förbättra blodcirkulationen så att den ökar syreflödet till dina muskler vilket minskar muskelspänningar och stressnivåer.

Man tror att spikmattan ger lindring från smärta såväl som andra symtom orsakade av strama muskler och leder. Användningen av dessa mattor kan vara fördelaktigt för dem som har problem med domningar i fingrarna eller har diagnostiserats med karpaltunnelsyndrom.

Leave a Reply