You are currently viewing Proteinpulver för att ta ditt muskelbyggande till ny nivå

Proteinpulver för att ta ditt muskelbyggande till ny nivå

Brinner du för styrketräning? Testa då proteinpulver för att ta din styrketräning till nästa nivå.
Protein är bland de viktigaste byggstenarna för att bygga mycket muskler och i samband med din träning är det därför viktigt att du får i dig mycket protein.

När du tränar mycket så ökar även omsättningen protein i kroppen, därför kan proteinpulver vara ett bra och effektivt kosttillskott, speciellt om du har svårt att få i dig tillräckligt med protein under dagen.

Men hur hittar jag det bästa proteinpulvret?
Det absolut vanligaste proteinpulver du kan hitta på marknaden är kasein protein och vassle protein. Vassleprotein bryts ner snabbt av kroppen och passar bra i kombination med träning när din kropp behöver snabb påfyllnad av protein. Medans ett kasein protein har en långsammare upptagningsförmåga vilket gör att den här typen av protein passar bra som både mellanmål eller precis innan du ska gå och lägga dig.
Något som är bra att veta är att vanliga proteinpulver innehåller laktos, vilket du måste ha i åtanke ifall du är laktosintolerant. Men tack och lov finns det laktosfria proteinpulver som äggprotein och biffprotein.
Utvecklingen går även framåt när det kommer till veganskt proteinpulver, denna klass proteinpulver kommer i flera olika typer som soja, ris, hampa, havre m.m.

Tänk på att proteinpulver är ett kosttillskott vilket innebär att det ska fungera som ett komplement till din vanliga nyttiga kost. Det är inte rekommenderat att bara dricka proteinpulver som enda kostkälla.

Är du osäker på allergier eller kombinationen av proteinpulver med andra kosttillskott så bör du alltid rådfråga en läkare innan användning.

Leave a Reply