NYHETER

FITNESSGALANS BLOGG

Hur Sömn Hjälper Dig Att Bygga Muskler

Många får inte den sömn de behöver för att hålla sig friska, gå ner i vikt och leva livet fullt ut.

Konsekvenserna av dålig sömn är mer än att bara känna sig trött eller trög. Du kan avsevärt öka din risk för hjärtsjukdomar, diabetes, stroke och mer.

Sluta sova så dåligt med CBD-olja. CBD-olja är gjord av naturliga ingredienser som härrör från växter som hampaväxter. Det är icke-beroendeframkallande och har inga psykoaktiva eller beroendeframkallande effekter. CBD-olja är perfekt för dem som letar efter bättre sömn utan biverkningar av konstgjorda stimulantia som koffein eller receptbelagda abstinenssymptom som ångest eller sömnlöshet.  Självklart så kan du köpa cbd olja lagligt i Sverige.

Introduktion

Sömn är viktigt av många anledningar. För det första gör din kropp många tunga lyft under dagen. Den behöver sömn för att återställa sina energinivåer. Sömn hjälper också till med muskelökning och underhåll.

Vissa tror att man klarar sig med mindre sömn än vad kroppen faktiskt behöver, men det är viktigt att inte låta kroppen bestämma när man ska ta igen förlorad vila.

Sömn gör dina muskler större

De flesta individer behöver minst sex till åtta timmars sömn per dag, och vissa behöver så mycket som nio timmar.

Den genomsnittliga personen behöver cirka åtta timmars sömn per natt, men de kan behöva mer eller mindre beroende på deras ålder och fysiska kondition.

Mängden sömn en individ behöver förändras med åldern. Spädbarn och småbarn behöver bara 10 eller 15 minuter mer än en timme under dagen, medan barn i åldrarna 7 till 11 år bör sikta på 11 timmar. Vuxna mellan 18 och 64 år bör få minst sju till nio timmar per natt och de över 65 bör sikta på minst åtta timmar varje natt.

Sömnbrist kan leda till ökade nivåer av stress, humörsvängningar, dålig koncentration och nedsatt kognitiv funktion. Alla dessa är kända för att ha en negativ inverkan på ditt liv.

Motverka Smärta med Spikmatta

Att sitta under långa perioder orsakar inte bara nack- och ryggsmärtor, utan försämrar också hela kroppens naturliga hållning.

Din nacke, axlar och rygg kommer inte att vara det enda som påverkas av att sitta när du åldras. Din syn kan försämras liksom din balans och förmåga att kontrollera din kropps rörelser.

Spikmattan hjälper dig att lindra spänningar i rygg och nacke med sina massageliknande egenskaper och sina tryckpunkter som stimulerar dina nerver och föryngrar dem. Det kan också hjälpa mot ansträngda ögon och huvudvärk, bibehålla balans och till och med förbättra cirkulationen.

Vad är en spikmatta?

Spikmattan är en typ av friskvårdsprodukter som lindrar smärta och andra symtom genom att stimulera nerverna. De är gjorda av ett tunt plastark med en serie upphöjda prickar eller knölar. Denna stimulering sägs stimulera kroppens naturliga läkningssvar och öka blodflödet, minska svullnad och frigöra endorfiner för att hjälpa till att reglera smärta.

Spikmattan  är designad för att efterlikna känslan av att bli masserad av en terapeut, men utan att de faktiskt behöver röra dig. Mattan stimulerar blodkropparna och hjälper till att förbättra blodcirkulationen så att den ökar syreflödet till dina muskler vilket minskar muskelspänningar och stressnivåer.

Man tror att spikmattan ger lindring från smärta såväl som andra symtom orsakade av strama muskler och leder. Användningen av dessa mattor kan vara fördelaktigt för dem som har problem med domningar i fingrarna eller har diagnostiserats med karpaltunnelsyndrom.

Bästa Tipset På Hur Du Uppnår Ett Perfekt Leende Inför Tävling

Att borsta tänderna är tråkigt och det tar lång tid.

Vi vet alla att det är viktigt att borsta tänderna, men många gör det inte alltid så ofta som man borde på grund av besväret. Det leder ofta till missfärgade tänder.

Hade det inte varit fantastiskt om det fanns en genväg för att uppnå ett leende utöver allt annat? Att kunna titta dig själv i spegeln, känna dig trygg och stolt. Det är faktiskt mycket enklare än vad man kan tro.  Du kan nå ett enormt bra resultat med endast 10 minuters “väntade” per dag. Inga som helst biverkningar. Det bästa av allt är att du kan göra allt detta hemifrån utan att besöka en tandläkare.

Enda sen vi på fitnessgalan börjat använda tandblekning rekommenderar vi alltid våra nära och kära att de ska börja använd tandblekning hemma.

Borsta tänderna regelbundet

Det bästa sättet att främja friska tänder är att borsta dem ordentligt.

Att borsta tänderna två gånger om dagen är det rekommenderade sättet att upprätthålla god munhygien. Den bästa tiden att borsta tänderna är när du vaknar och innan du lägger dig.

Det konstaterades att personer som borstade tänderna på morgonen hade bättre tandköttshälsa än de som inte borstade tänderna på morgonen. Detta berodde på att morgonsaliven innehåller fler bakterier som bekämpar proteiner som har släppts över natten från spottkörtlarna. En studie fann att när människor borstade tänderna på morgonen inträffade totalt 15 % av plackborttagningen efter 45 sekunder, och ytterligare 10 % avlägsnades efter en minut. Denna andel är dock lägre för kvällstandborstar med 5 % efter 45 sekunder och 7 % efter en minut.

Använd tandtråd

Att använda tandtråd är extremt viktigt då det ofta fastnar matrester mellan tänderna som du inte kan få bort med en tandborste. Använd följande steg för att maximera effektiviteten av ditt användande av tandtråd

  1. Tvätta händerna noggrant.
  2. Sätt en tandtråd mellan tänderna, mot ena sidan av tandköttslinjen, och rör den fram och tillbaka för att flytta den upp och ner mot tandköttet på den sidan av munnen.
  3. Byt till andra sidan av munnen med samma tandtråd efter att ha tryckt den mot den första tanden i cirka 10 sekunder, eller tills du märker att den inte längre plockar upp skräp från den tandytan
  4. Upprepa steg 2-4 för varje enskild tand på båda sidor av munnen

Använda tandblekning

Det finns många fördelar med tandblekning hemma.

Fördelarna med tandblekning hemma är att det är billigare än att gå till tandläkaren. Du kan göra det precis innan du går ut på ett dejt, anställningsintervju, bröllop eller annan viktig händelse. Det är också mycket bekvämt om du har ett hektiskt schema eller små barn som behöver din uppmärksamhet. Du kan få jobbet gjort på mindre än en timme själv. Det är mycket enkelt.

Olika typer av tandblekning som kan göras hemma med bara en enkel produkt. De vanligaste produkterna är blekande tandkräm, munvatten, blekningspennor eller remsor som kan appliceras på tänderna i bara minuter före eller efter tandborstning.

Resultatet för det priset du betalar är enastående. När det kommer till vad som fungerat bäst för oss personligen så är det WeSmile.

Vad ska man tänka på när man köper ett hemmagym?

Du har gått till gymmet på och av i ett decennium nu och ser inte mycket avkastning på din investering. Varje cykel börjar bra men efter några veckor märker du att du inte har ork att resa hela vägen till gymmet.

Om detta låter bekanta är den bästa lösningen att skaffa ett hemmagym. Du behöver inte längre resa den extra tiden för att träna.

Introduktion: Vad är poängen med ett hemmagym?

Antalet svenskar med gymmedlemskap är över 2 miljoner.

Vissa människor är intresserade av hälsofördelarna med ett hemmagym för sin familj, andra vill spara pengar, medan andra bara är uttråkade med träningen hemma.

Ett bra hemmagym erbjuder mångsidighet och bekvämlighet oavsett dina skäl.

Vi kan enkelt sammanställa en lista över vad som är värt att tänka på när du köper den bästa hemmagymutrustningen. Detta kommer också att hjälpa om du inte är säker på vilken typ av utrustning du behöver eller vill ha till ditt hemmagym eller om du vill köpa den online utan att ha sett den innan du köper den.

Det är viktigt att överväga hur många som kommer att använda utrustningen och planera därefter, men storleken är inte allt – se till att utrustningen är hållbar

Vilken typ av utrustning är nödvändig för en effektiv träningsrutin?

Ett hemmagym är en bra investering av många anledningar. Det kan inte bara spara pengar utan det är också bekvämare och personligare än att gå till ett gym.

Först måste du se till att ditt hem har tillräckligt med utrymme för din utrustning och utrymme att gå runt i. För det andra måste du se till att maskinerna är bekväma och lätta att använda med en justerbar höjd eller viktgräns. För det tredje rekommenderar de flesta att köpa olika typer av utrustning såsom viktbänkar, löpband, ellipstränare och roddmaskiner så att övningarna blir varierande och utmanande.

För det fjärde, när du köper utrustning är det viktigt att tänka på vilken typ av träningsrutiner du skulle vilja göra när du bestämmer vilken typ av utrustning som ska köpas – konditionsträning eller styrketräning?

Proteinpulver för att ta ditt muskelbyggande till ny nivå

Brinner du för styrketräning? Testa då proteinpulver för att ta din styrketräning till nästa nivå.
Protein är bland de viktigaste byggstenarna för att bygga mycket muskler och i samband med din träning är det därför viktigt att du får i dig mycket protein.

När du tränar mycket så ökar även omsättningen protein i kroppen, därför kan proteinpulver vara ett bra och effektivt kosttillskott, speciellt om du har svårt att få i dig tillräckligt med protein under dagen.

Men hur hittar jag det bästa proteinpulvret?
Det absolut vanligaste proteinpulver du kan hitta på marknaden är kasein protein och vassle protein. Vassleprotein bryts ner snabbt av kroppen och passar bra i kombination med träning när din kropp behöver snabb påfyllnad av protein. Medans ett kasein protein har en långsammare upptagningsförmåga vilket gör att den här typen av protein passar bra som både mellanmål eller precis innan du ska gå och lägga dig.
Något som är bra att veta är att vanliga proteinpulver innehåller laktos, vilket du måste ha i åtanke ifall du är laktosintolerant. Men tack och lov finns det laktosfria proteinpulver som äggprotein och biffprotein.
Utvecklingen går även framåt när det kommer till veganskt proteinpulver, denna klass proteinpulver kommer i flera olika typer som soja, ris, hampa, havre m.m.

Tänk på att proteinpulver är ett kosttillskott vilket innebär att det ska fungera som ett komplement till din vanliga nyttiga kost. Det är inte rekommenderat att bara dricka proteinpulver som enda kostkälla.

Är du osäker på allergier eller kombinationen av proteinpulver med andra kosttillskott så bör du alltid rådfråga en läkare innan användning.

Vitamin K: Vad är vitamin K, vilka är hälsofördelarna och hur mycket behöver du?

Vitamin K är en fettlöslig vitamin som spelar en viktig roll för blodet och benhälsa. Den har många hälsofördelar, men rätt dosering och doseringstid kan vara förvirrande.

Vitamin K2 och K3 är vitaminer och kosttillskott hjälper dig att undvika potentiella problem, som osteoporos och kärlsjukdomar.

Med rätt information är det mycket lättare att förstå vitamin K och vad man kan göra för att bibehålla god hälsa. Det är också lättare att göra hälsosammare matval för att se till att du får i dig tillräckligt med detta viktiga näringsämne. Läs mer om fördelarna med detta vitamintillskott, hur mycket du behöver varje dag och vilka livsmedel som är rika på vitamin K2 eller K3!

Inledning: Syftet med vitamin K och dess betydelse för människors hälsa

Vitamin K är ett viktigt mikronäringsämne för människors hälsa. Det finns i gröna bladgrönsaker, sojaolja och fet fisk. Vitamin K syntetiseras av bakterier i tarmen.

Det bidrar till produktionen av fyra blodkoagulationsfaktorer: protrombin, faktor VII, faktor IX och proteiner C och S. Dessa faktorer är nödvändiga för att koagulation ska inträffa när en person blöder eller opereras. Vitamin K hjälper också till att upprätthålla benmineralisering genom att öka bindningen av osteokalcin till kalcium vid benytor som hämmar kalciumabsorption från mat.

Viktigast av allt hjälper det till att upprätthålla ett friskt kärlsystem eftersom det hjälper till att förhindra förkalkning i blodkärlen vilket kan leda till kardiovaskulära problem som högt blodtryck, åderförkalkning och hjärtinfarkt.

Vad är vitamin K? Vilka typer av vitamin K finns det?

Vitamin K är en grupp med flera olika vitaminer. De två vanligaste typerna av vitamin K är vitamin K-1 och vitamin K-2, som endast skiljer sig åt i sina matkällor.

Vitamin K-1: Detta vitamin finns främst i bladgrönsaker och grönsaker och syntetiseras också av kroppen från växtkarotenoider, såsom betakaroten, alfa-karoten och lykopen.

Vitamin K-2: Detta vitamin syntetiseras av bakterierna i tarmen från andra former av vitamin K, såsom vitamin K-1 eller menakinoner (vitaminer som produceras av tarmbakterier). Det finns inte naturligt i matkällor med få undantag.

Hur ser du till att du får i dig tillräckligt med Vitamin K?

Det rekommenderade intaget av vitamin K är cirka 90 mikrogram per dag för vuxna, inklusive gravida. För att få den mängd vitamin K som krävs i din kost måste du ha tillräckligt med källor rika på vitamin K.

Naturliga livsmedelskällor för vitamin K är mörkgröna grönsaker, bladgröna, mörkgröna bladgrönsaker, broccoli, kålblad och blomkålsblad. Förutom dessa naturliga livsmedelskällor finns det också kosttillskott som innehåller vitamin K.